VERHEY AANNEMERS B.V.
Wanden aanbouw

De wanden van de aanbouw kunnen wij onderverdelen in 2 groepen:
-Stenen muren
-Houten wanden

Een combinatie van binnen hout en buiten steen is ook mogelijk, dit is afhankelijk van de situatie van de bestaande woning, hiermee kan bespaard worden op het gewicht van de aanbouw.

Stenen muren:
Aanbouwen met stenen muren worden altijd uitgevoerd met dubbele muren we noemen dit spouwmuren. De tussenruimte (spouw) wordt gedeeltelijk opgevuld met isolatie dekens, die zorgen voor de isolatie waarde van de muren. De binnenste gevel kan uitgevoerd worden in kalkzandsteen of Ytong blokken, deze gevel kan aan de binnenzijde gestucadoord worden, ook kan een wandafwerking gelijk aangebracht worden b.v. spachtelputz of granol. De buitengevel wordt vaak uitgevoerd met dezelfde soort stenen als de bestaande woning, maar een andere kleur wordt ook wel toegepast.

aanbouw wanden steen / keralit

Houten wanden:
Houten wanden ook wel H.S.B. genoemd dit betekent hout skelet bouw, hierbij worden de wanden uitgevoerd met houten regels, welke aan de binnenzijde bekleedt worden met gladde platen gipsplaat of fermacell. Deze platen kunnen gelijk afgewerkt worden met behang, spachtelputz of granol. Tussen de houten regels wordt isolatie aangebracht afgedekt met dampdoorlatende folie. De buitenzijde kan op verschillende wijze afgewerkt worden bijvoorbeeld:

Rabbat delen in hout of kunststof
rabbat delen kunststof

Volkernbeplating bijvoorbeeld Trespa
Trespa waaier kleuren

Werzalith (kunstharsdelen welke op hout lijken)
werzalith delen

Grindplaten:
Deze materialen zijn onderhoudsarm, meerdere mogelijkheden kunnen worden toegepast.

Combinatie steen + houten wanden:
Houten skelet bouw de wanden worden uitgevoerd met houten regels welke aan de binnenzijde bekleedt worden met gladde gipsplaat of fermacell. Deze platen kunnen afgewerkt worden met behang, spachtelputz of granol. Tussen de houten regels wordt isolatie aangebracht afgedekt met dampdoorlatende folie. De buitengevel wordt verankert aan de houten gevel d.m.v. spouwankers. De buitengevel bestaat uit stenen die zoveel mogelijk gelijk zijn aan de stenen van de bestaande woning.